رؤیا و نظم آینده

رؤیا و نظم آینده

انسان مدرن، عاملیت دارد و در سایه‌ی همین عاملیت است که به مدد فهم بیکنی از دانش-قدرت، تمرد کرده و رؤیای سیطره بر طبیعت را در قالب فرمانروایی مبتنی بر کنش در می‌اندازد. این انسان، امکان آینده دارد و می‌تواند جهان را تغییر بدهد و آینده را مبتنی بر پیش‌نگاری و پیش‌انگاری، بسازد. اینجاست که انسان، رؤیاپردازی می‌کند تا ابتدا، صورت آرمانی جهان را در درون خودش بسازد و سپس، با تحریک افراد و آحاد، رؤیای خود را بر جهان آینده بیفکند. رؤیا، مقابل کابوس  است و به همان اندازه که رؤیا، شوق‌آور و برانگیزاننده است، کابوس، خوف‌انگیز و ترساننده است. اگر بنا باشد مردمان به سمت آینده‌ای تمایل نداشته باشند، کافی است تبدیل به کابوس آنها شود.


رؤیاسازی و رؤیاپردازی جمعی، ملی و جهانی، نقطه‌ی همگرایی دولت و ملت است. رؤیا، همراه‌ساز است. نمونه‌هایی از این موضوع نیز وجود دارد. مثلاً کریستوف استوکلبرگر در آغاز کتاب توازن جهانی (Globalance towards a new world order)، جهان رؤیایی و نظم جهانی رؤیایی مورد نظرش را با الهام از سخنان لوترکینگ و تلفیق با ادبیات شاعرانه لنگستن هیوز، چنانی که می‌بینید، تصویر می‌کند.


@aayaacast



#نظم_جهانی

#رویای_ایران_آینده


🌱 @iranfuturedream

۰ ۰ ۰ دیدگاه

دیدگاه‌ها

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است.
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی