🔸 اتوپیانیسم به معنای آرمانشهرباوری است. اتوپیا، ایدهای است که برای درک روح تغییر اجتماعی نهتنها باید آن را فهمید، بلکه بایست تجربه کرد. اتوپیانیسم کتابی مهم اما موجز در این حوزه، از لایمن تاور سارجنت است؛ یکی از کسانی که نگاهی متفاوت در فضای مطالعات اتوپیا در جهان داشتهاند. در این اثر، او ایدهٔ اتوپیا را از جنبههای گوناگون بررسی و این مفهوم را در افقهای گونهگون الهیات، فلسفه، ادبیات و... هم در مغربزمین و هم در دیگر ملل و سنن معرفی کرده است.
🔹 در این اثر مختصر، سعی شده خواننده را با موضوع اتوپیا آشنا کنند که در گستردهترین صورت، بهعنوان رویای اجتماعی است بعضی از افراد رویاهای دلپذیر و دیگران کابوس میبینند. بعضی از مردم فقط خواب میبینند و دیگرانی سعی میکنند رویای خود را در جهان و در زندگی خود عملی کنند. برخی نسبتاً موفق هستند و بسیاری شکست میخورند. این کتاب موضوع به این مهمی را به مخاطبان عام معرفی میکند.
🔸 نویسنده از شش منظر به اتوپیا نگریستهاست. نخستین و اساسی ترین موضوع، اتوپیا بهمثابهٔ ادبیات است؛ مکانهای خوب و مکانهای بدی که نویسندگان توصیف کردهاند، از پیش از اینکه توماس مور واژهٔ اتوپیا را در سال ۱۵۱۶ اختراع کند، تاکنون. دوم، در مورد اتوپیاهای عملی با تأکید بر اجتماعات هدفمدار توضیح میدهد. سوم، اتوپیای بومی را بهویژه در استرالیا و آمریکای شمالی، همراه با نقش اتوپیایی در استعمار بررسی کردهاست. چهارم، از آنجا که اتوپیاباوری غالباً بهعنوان محصول غرب مسیحی شناخته شده است، این استدلال را رد کرده و به چین، هند، سنت اسلامی و ژاپن به اختصار اشاره داشتهاست. پنجم، اگرچه اتوپیا محدود به غرب مسیحی نیست، اما در الهیات مسیحی (باغ عدن، بهشت و هزاره) و عمل (رهبانیت) همیشه مهم بوده است. بنابراین، یک فصل را به اتوپیا در سنت مسیحی اختصاص دادهاست. ششم، اتوپیا اغلب با ایدئولوژی در تضاد قرار گرفته و با آن تنش داشته است. این فصل به همین موضوع میپردازد.
🔹 نویسنده: لایمن تاور سارجنت
🔸 مترجم: محمد نصراوی
🔹 انتشارات: نشر افکار
#کتاب
#سایبر
#رویای_ایران_آینده
🌱 @iranfuturedream
دیدگاهها
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است.