🔹 چتبات «ChatGPT» اکنون روزانه به حدود ۵۶۴ مگاوات ساعت برق نیاز دارد که برای تأمین برق ۱۸ هزار خانه در آمریکا کافی است. با پیشرفت علم و محبوبیت بیشتر چنین برنامههایی، منتقدان به این نتیجه رسیدهاند که مصرف برق هوش مصنوعی میتواند تا چند سال آینده به سالانه حدود ۱۰۰ تراوات ساعت برسد؛ رقمی که با عملیات استخراج بیتکوین قابل مقایسه است.
🔹 اکنون محققان شرکت «BitEnergy AI»، ادعا میکنند که راهی برای کاهش چشمگیر محاسبات مورد نیاز برای اجرای برنامههای هوش مصنوعی پیدا کردهاند که منجر به کاهش عملکرد نمیشود.
🔹 محققان روش جدید خود را «ضرب با پیچیدگی خطی» (Linear-Complexity Multiplication) مینامند. این روش با تقریب ضرب اعشاری پیچیده با استفاده از جمع اعداد صحیح کار میکند. آنها مدعی هستند که آزمایشها تا به حال نشان دادهاند که رویکرد جدید تقاضای برق را تا ۹۵درصد کاهش میدهد.
🔻 تنها نقطه ضعف روش جدید این است که به سختافزار متفاوتی نسبت به آنچه در حال حاضر استفاده میشود، نیاز دارد. اما تیم تحقیقاتی همچنین اشاره میکند که نوع جدید سختافزار پیشتر طراحی، ساخته و آزمایش شده است.
🔹 با این حال، نحوه صدور مجوز چنین سختافزاری هنوز مشخص نیست. در حال حاضر، شرکت انویدیا، بازار سختافزار هوش مصنوعی را در اختیار دارد. نحوه واکنش آنها به این فناوری جدید میتواند تأثیر عمدهای بر سرعت پذیرش آن داشته باشد.
منبع: زاویه
#خبر
#هوش_مصنوعی
#رویای_آینده_ایران
🌱 @iranfuturedream
دیدگاهها
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است.